Medenjak Home
Home      Linkovi      Newsletter      Kontakt     
Kuhajmo zajedno u Medenjaku
 
 
 
 
Aktualno      Ideja      Prostor      RADIONICE      Asortiman      Galerija      Blog      Dobro je znati     O udruzi     
 
 
RADIONICE

Sve naše radionice bazirane su na PALEO osnovama ( pristup prehrani bez prerađenih sastojaka ), ponekad sadrže žitarice pa nisu baš sasvim paleo no sve su:

-bez laktoze
-bez glutena
-bez rafiniranih šećera i ugljikohidrata
( samo prirodni sastojci s daškom ljubavi i zrncem hedonizma :) 

******************************************************** 

Svi polaznici radionica ostvaruju jednokratan popust od 5% u trgovini zdrave hrane 'Žitnica' 

********************************************************

NAPOMENA: Vrijednosti radionica su orijentacijske, donacija je poželjna no nije obavezna!
Ukoliko želite Vašu donaciju molimo da izvršite na naš žiro-račun HR7324840081106690271 s naznakom 'donacija za radionicu'

Photo
A ŠTO S BUNDEVOM? 1. dio ( za više fotografija kliknite na naslov )

RUJAN 

-paleo radionica, bez laktoze, bez rafiniranog šećera, bez glutena-

Bundeva je neokrunjena kraljica jeseni. Dođite i probajte  što sve s JEDNOM jedinom bundevom možete napraviti

Na ovoj početnoj radionici IZRAĐUJEMO:

  • PUMPKIN PIE mješavinu začina - ugodna i mirisna mješavina zagrijavajućih začina koju koristimo u svim jesenskim receptima od juha i napitaka do kolača
  • PUMPKIN SPICE SIRUP - s kurkumom i toplim začinima, za aromatiziranje kave, mlijeka ili kolača, izvrstan poklon u vrijeme darivanja
  • ENERGIZIRAJUĆA TOPLA ČOKOLADA S BUNDEVOM, kremasta i ukusna
  • PUMPKIN PIE PUDING - s bundevom i chia sjemenkama, jednostavan brzi desert ili ukusan doručak
  • NAMAZ OD BUNDEVE - s dodatkom GHEE maslaca odlično se slaže sa platom tvrdih sireva ili palačinkama
  • SLATKI SOČNI KRUH OD BUNDEVE - s kokosovim brašnom, bez šećera, laktoze i glutena ovaj jednostavan kolač zdrava je i brza poslastica koju bez grižnje savjesti možete pojesti i za doručak ( sadrži jaja )

Voditelj radionice Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane

KADA: Ponedjeljak, 25.9.2017.
VRIJEME: 17,30-19,30 sati
PRIJAVLJENO: 14 polaznika


Prijave molimo do petka na mojmedenjak@gmail.com
Trenutno prijavljeno: 12 polaznika

Donacijska vrijednost radionice: 100 kn
Članovi, učenici/studenti i umirovljenici 70 kn 

Photo
RADIONICA PRIRODNOG SLADOLEDA

srpanj, 2017.

Bez mlijeka i šećera ovaj je sladoled kvalitetna ljetna poslastica koju svakog trenutka možete svježu pripremiti i odmah iznijeti na stol. Bez aparata za sladoled, bez kuhanja i čekanja da se smrzne, u potpunosti je prirodna, jednostavna i zdrava zamjena kupovnim sladoledima iz supermarketa.

Radimo PET BOJA = PET OKUSA + DVA PRELJEVA I JEDAN BONUS 
( sve jedno bolje od drugog :)

-ELECTRIC PINK - cikla
-COOLERICA - dinja
-SWEET COMBO - malina
-ČOKOLADNI AVOKADO - s nekoliko dodatnih okusa
-CARAMELINO - karamelizirana banana sa slasnim preljevom
-2 PRIRODNA PRELJEVA
+BONUS IZNENAĐENJA
Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
Održano: 13.07.2015.
NOVI TERMIN: 24. SRPANJ 2017. u 19 sati
Minimalan broj polaznika: 6 
Tarajanje: 90 minuta
Preporučena donacija za udrugu: 100 kuna
Članovi udruge 80 Kn, učenici/studenti/umirovljenici 60 kn  

Prijave do petka na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice

Photo
DEHIDRATOR - naš prijatelj ( raw food radionica )

-za više fotografija kliknite na naslov-

( Radionica za potpune početnike )  

Da dehidrator ne služi samo za dehidriranje voća i povrća uvjerit ćete se na radionici koja objedinjuje sve kategorije slanih i slatkih obroka pogodnih za one koji nisu baš vični dehidratorskim vještinama.

Dehidrirana hrana zbog niske temperature termičke obrade spada u kategoriju sirove hrane ( raw food ), sušenjem se čuvaju hranjivi sastojci stoga je ova hrana izuzetno pogodna za sve koji žele promijeniti prehranu, opskrbiti svoje tijelo enzimima, iskušati nešto novo i uz to naučiti kako spremiti praktičan obrok pogodan za transport i svakodnevnu prehranu u nadolazećim vrućim ljetnim danima

Ova se radionica održava jednom godišnje  stoga ne propustite priliku da naučite nešto o ovom korisnom aparatu

RADIMO:

1) BAZNE KREKERE - izrađeni od sjemenki, neutralnog okusa ovi su krekeri jednostavni za primjenu i pogodni za kombiniranje s raznim slanim ili slatkim prilozima, ujedno i adekvatna zamjena za kruh
2) KREKERI S PULPOM OD POVRĆA - zašto bacati taj najdragocjeniji dio biljke koji ostane nakon cijeđenja soka kad možemo napraviti ukusan i hranjiv dodatak jelima s dodatkom CHIA sjemenki
3) JUTARNJA GRANOLA S MRKVICOM - neobično ukusna jutarnja granola koju zovemo još i musli sastavljena je od sjemenki, pulpe od povrća i orašastih plodova
4) VOĆNE ROLICE - za ljubitelje slatkog ovi smotuljci od dehidriranog soka veoma su praktičan, a najvažnije od svega prirodan slatki zalogaj
5) ENERGETSKE PLOČICE - Čokolada za doručak? Zašto ne! Ove zdrave pločice od kvalitetnih sastojaka s goji bobicama i preljevom od sirove čokolade hranjiv je i zdrav doručak a uspješno zamjenjuju i klasične kekse s čokoladom za krizne trenutke ;)
6) ČIPS OD KELJA IZ PEĆNICE- zdrava hrskava zamjena za klasičan čips - izrađuje naša heklerica Gogica i to u pećnici ( uključena kompletna edukacija o načinu pripreme )
7) RAW FOOD PARMEZAN - daaa daaaa...i toga ima na policama našeg dehidratora, a kad probate iznenadit ćete se kako je ukusan u krem juhama
 BONUS IZNENAĐENJA - spremite se na okusnu mješavinu kakvu još nikad niste probali, doista posebno i doista fino ;)

DODACI koje radimo:
-DIP za umakanje krekera, višestruko primjenjiv, saznajte kako
-NADJEV za tacose, na više načina
-ČOKOLADNI PRELJEV svestran u primjeni kod svih vrsta slastica 
-KREM JUHA od povrća, brza, zdrava i jednostavna
sve to iz kategorije sirove hrane

KADA: ponedjeljak 26.06.
VRIJEME: od 18 do 20 sati ( uključujući degustaciju :)
Voditelj radionice: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane i Gordana Ivaniš, majstorica pletenja i voditelj kreativnih radionica u Medenjaku

Donacijska vrijednost radionice: 120 kn
Članovi 100 kn, učenici/studenti i umirovljenici 70 kn 

Minimalan broj prijava: 5

 

 

SVAKI POLAZNIK RADIONICE OSTVARUJE PRAVO NA 10% GOTOVINSKOG POPUSTA NA KUPOVINU VER-VITA DEHIDRATORA  

Photo
PECIVA I NAMAZI - radionica ( kliknite za više fotografija )

Iznimno: Radionica tradicionalnih recepata :)

Za sve koji nisu nikad savladali vještinu dizanja i motanja tijesta ili koji žele unaprijediti svoje kulinarske sposobnosti ovoga puta iskačemo iz kolosjeka Medenjakovih radionica i pečemo tradicionalna peciva od dizanog tijesta.
Izrađuje ih naša majstorica SNJEŽANA PISKAČ  

Koristimo brašno PIRA -staru sortu pšenice s većim udjelom proteina i manje glutena pa nas raduje što je ova omiljena hrana ipak našla način da sačuva kvalitetu naše tradicije koju ovog puta dijelimo sa vama.

IZRAĐUJEMO:

1) KLIPIĆE I RUŽICE od pirovog brašna - sa slatkim i slanim nadjevima
Mijesimo, valjamo, frčemo, punimo...
Učimo sve vještine koje treba savladati za izradu ovih fantastičnih i svima omiljenih varijanti od dizanog tijesta 

2) POGAČICE OD BUČINIH SJEMENKI, odlične, slane, prikladne za izradu malih zalogajčeka koji se samostalno jedu ili serviraju s namazima

3) TAPENADA - poznati namaz od crnih maslina, pun sunca i ljetnih aroma, savršeno se stapa s krostinima i hrskavim prepečenscom a mi ćemo njome nadjenuti ružice i ovog je puta izraditi na malo drugačiji način 

4) FERRERO  namaz - domaći slatki namaz za šmekere.
Poznati okus lješnjaka svima nama tako drag izrađujemo u zdravijoj verziji, bez šećera i njime odmah punimo ružice, da vidimo kakava će to ispasti divotica
 
6) BONUS IZNENAĐENJA - uvijek ugodan, zar ne? 

KADA: ponedjeljak 15.05.
VRIJEME: od 18 do 20 sati a možda i malo duže :)
Voditelji radionice: Snježana Piskač i Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane 

Donacijska vrijednost radionice: 130 kn
Članovi 100 kn, učenici/studenti i umirovljenici 70 kn 

Photo
RECIKLIRAMO -radionica od prikupljenih plastičnih vrećica

( za fotografije sa akcije kliknite na naslov )

Cjelokupnu ideju akcije pročitajte OVDJE

Nakon veoma dobrog odaziva za spas našeg planeta od plastičnih vrećica u Medenjaku kreće akcija recikliranja priklupljenih vrećica

Pridružite se i Vi! 
Naučiti kako napraviti korisne predmete i pridružite se akciji.

Kada: SUBOTA, 06.05.2017.
Vrijeme: 10-12 sati

Radionica je besplatna, sve dobrovoljne donacije iskoristit će se za izradu novih platnenih vrećica!

DONIRAJTE I VI 

Photo
USKRŠNJA GOZBA - radionica

( za fotografije radova kliknite na naslov )

Razveselite vaše najmilije novim okusima i zdravim slasticama bez šećera i glutena

RADIMO:

1) PALEO KRUH OD SJEMENKI - bez brašna, kvasca i jaja ovo bi se moglo reći da je više u rangu delicija nego samog kruha, no upravo zato ga volimo :)

2) BRZI HRSKAVI KEKSIĆI BEZ GLUTENA - u času umijesite, u 5 minuta ispecite, okus birajte prema želji a oblik prema prigodi

3) BEZGLUTENSKA MJEŠAVINA ZA KOLAČE - mješavina brašna za izradu kolača od mrkvice i svih ostalih kolača koje odlučite napraviti bez glutena

4) MINI KOLAČEKI OD MRKVICE - još jedan pečeni bezglutenski kolač, ovog puta nešto izdašniji i bogatiji napravljen od gornjih sastojaka. Jednostavan za pripremu, ukusan i potpuno prigodan. Bez jaja. Koristimo kokosov šećer niskog GI.

5) 'CHEESECAKE' OD MRKVICE - Medenjakova tradicionalna Uskršnja raw food poslastica od prirodnih sastojaka, bez brašna, šećera, jaja i sira, pogodna za serviranje u mnogo oblika tokom

6) BONUS IZNENAĐENJA - vjerujte, dopast će vam se :) 

KADA: 
JUTARNJI TERMIN: Subota 08.4. od 9,30 do 11,30 sati
POSLIJEPODNEVNI TERMIN: Ponedjeljak od 18 do 20 sati 
Minimalan broj polaznika po terminu je 6 

Donacijska vrijednost radionice: 130 kn
Članovi 100 kn, učenici/studenti i umirovljenici 70 kn 

Photo
RADIONICA OŽUJAK

( za fotografije radova kliknite na naslov )

Bez laktoze i glutena - BAZNA RADIONICA PROMJENE PREHRANE
Radionica za potpune početnike prikladna za sve generacije

Radionica je testirana od strane nekoliko osoba različitih generacija koje nisu imale nikakvih predznanja o namirnicama niti načinu pripreme. Jednoglasno je ocijenjena s opisom - ODLIČAN
Nekoliko komentara:
'najbolja do sad!'- studentica s pomanjkanjem vremena, polazila nekoliko ranijih radionica u Medenjaku
'To je tak jednostavno? Pa ja nisam imala pojma' - umirovljenica bez ikakvih saznanja
'Izvrsno! Izvrsno!' - zaposlena žena srednje životne dobi, sklona klasičnoj prehrani

U skladu sa niskom FODMAP prehranom

Proljeće je pravo vrijeme da unesete promjene u svoj organizam. Sunce nas zove da skinemo kapute a mi smo sami sebi teški, tromi i bezvoljni...
Bez obzira da li to iz nekog razloga moramo ili jednostavno želimo, prehrana bez brašna, šećera, laktoze i glutena, našem organizmu donosi mnogo pozitivnih promjena.

Svi su recepti izuzetno jednostavni i nezahtjevni, od lako dostupnih sastojaka a za svakog od njih nije potrebno utrošiti više od par minuta

Radimo:
BAZNO BILJNO MLIJEKO na nekoliko načina: ako mislite da bez mlijeka ujedno ostajete i bez kalcija, varate se....mlijeko koje radimo od prirodnog je izvora kalcija.
PREKONOĆNI PUDING s varijacijama: ready-to-go doručak s voćem i CHIA sjemenkama, pun je vlakana korisnih za probavu koja podržavaju sitost a pripremljen večer ranije ujutro je gotov za ponijeti na posao ili u školu...potrebno je samo otvoriti vrata od hladnjaka 
PRIRODNI DŽEM BEZ ŠEĆERA - džem od sezonskog voća sa CHIA sjemenkama bogatih Omega-3 pa zašto kupovati kad ga možemo sami kod kuće izraditi kad god nam zatreba
POGAČA OD SLANUTKA: slana, slatka....kakvu god želite
Bezglutenska zamjena za sve vrste kruha, izdašna i nezahtjevna, od samo dva sastojka, bez kvasca, idealna je za večeru ili party druženja
TURBO KREM JUHA-zašto komplicirati oko tako jednostavnog obroka koji sa prikladnim dodacima postaje ukusan obrok u bilo koje doba dana
BRZA PECIVA bez glutena, bez dugotrajnog miješanja, bez dizanja, bez kvasca, napravljena od jaja i sastojaka koji nam ostanu od izrade mlijeka ova su peciva pogodna za sve koji imaju potrebu za kruhom i manjak vremena 
DOMAĆA ČOKOLADA - kreirajte sami svoju poslaticu od zdravih i kontroliranih sastojaka bez rafiniranog šećera 
BONUS IZNENAĐENJA: recept iz raw food kategorije u kojem će cijela obitelj uživati uz doručak ili kao samostalan mali slatki zdravi snack :)

Voditelj radionice: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane 

KADA:
JUTARNJI TERMIN: subota 18.03. u 9,30 sati
POSLIJEPODNEVNI TERMIN: ponedjeljak 20.03. u 17 sati
Trajanje: otprilike 2 sata


Preporučena donacija 100 kuna
Članovi 70, učenici, studenti i umirovljenici 50 kn 

Photo
LJUBAV JE U ZRAKU

( za više fotografija kliknite na naslov )

Ovog proljeća ljubav servirajte u velikoj dozi napunjenoj zdravim malim slasticama

Ova jednostavna radionica bez zahtjevnih sastojaka ide u prilog upravo takvoj ponudi. Sve što vam treba je mrvica vremena, zrnce dobre volje i dašak ljubavi. 

Radimo:
1) LJUBAVNE PRALINE s aromom 1001 noći - slatke male domaće praline radimo od prirodnih sastojaka bez šećera a najveća su im kvaliteta jednostavnost pripreme i zdravi sastojci
2) Valentinovski FUDGE: jednostavno i nadasve atraktivno.
Fudge je jedna od onih poslastica koje možete raditi cijele godine s mnogo raznih aroma a mi ovog puta radimo najbolju - ljubavnu :) 
3) FORTUNE COOKIES -  naučite kako napraviti svoj sretan kolačić s ljubavnom porukom
BONUS: RUŽIČASTE BOMBICE - mini zalogajček od cikle i kokosa iz kategorije sirove hrane, bez brašna i šećera

KADA:
Subota 11.veljače od 15,30 do 17,30 sati 
Ponedjeljak 13. veljače od 17 do 19 sati  

Minimalan broj polaznika: 6
Prijave molimo do petka 

Preporučena donacija za udrugu: 100 kuna
Članovi udruge, umirovljenici i studenti 80 kuna
Ponavljači sa bilo koje ranije Valentinovske radionice 50% popusta

NAPOMENA: Donacija nije obavezna

Photo
Gostovanje: KALIGRAFIJA ili lijepo pisanje

( kliknite na naslov za više fotografija i više informacija o kaligrafiji )

 

12 satni tečaj lijepog pisanja održat će se kroz tri termina: 

PONEDJELJKOM 27.02. / 06.03. / 13.03. od 17 do 20 sati

Stil pisanja: COPPERPLATE

Elegantno englesko pismo iz 17. do 18. stoljeća koje poznajemo iz vremena naših baka kad su se krasopisom ispisivali recepti u kuharicama i ljubazna ( ili ljubavna ) pisma.
Stil pisma je snažno nagnut pod kutem od 35/55 stupnjeva. Piše se dugim tankim perom pa ako smo dosadašnje stilove opisivali kao ples, onda Copperplate zasigurno možemo nazvati baletom
Tečaj vodi Natalija Resnik Gavez, majstorica lijepog pisanja iz Ptuja

KOTIZACIJA iznosi 96 € po osobi ( u kunskoj protuvrijednosti )
Članovi udruge Medenjak imaju popust od 20% što iznosi 80 € 

U cijenu tečaja uključeno je

  • Metalno kaligrafsko pero i tuš
  • Svo potrebno gradivo i šablone
  • Poklon – kaligrafski ispis imena svakog polaznika

Minimalan broj polaznika je 6 a maksimalan 12
Prijave molimo do utorka ( 07.02. )

 

Photo
KUGLICE KOJE TO NISU- raw food radionica sitnih kolača

( za više fotografija kliknite na naslov )

Brzo i jednostavno, bez brašna i šećera, bez mlijeka i jaja, bez pećnice. 

Napravljeni od orašastih plodova i sušenog voća ovi su kolačići funkcionalan i kvalitetan slatki zalogaj, upravo ono što trebamo u vrijeme prenatrpanih Božićnih blagdana

RADIMO: desetak osnovnih okusa + nekoliko dodatnih aroma i dekorativnih preljeva

  • tahini karamel
  • lješnjak sa slanim karamelom
  • limun + lavanda
  • naranča sa kurkumom i čilijem
  • kikiriki + bundeva
  • goji - marelica
  • sušene jabuke
  • ružina vodica

Ima i bonus: superbrzi kolačići od suncokreta

ODRŽANO: 12/2016 
Novi termin po prijavi minimalno 6 polaznika 

PREPORUČENA DONACIJA ZA UDRUGU 130 kn
Članovi udruge 100 kn
Učenici/studenti i umirovljenici 70 kn 
Djeca do 15 godina u pratnji roditelja 30 kn 

Photo
DOMAĆE GRANOLE - ( kliknite na naslov za više fotografija )

Druga u nizu radionica iz serijala jestivih Božićnih poklona je

RADIONICA DOMAĆIH MUSLI ( GRANOLA )

Pahiljice za doručak jedan su od najčešćih jutarnjih obroka. Osim toga idealne su za sve vrste poklona; božićne, rođendanske, svakodnevne...za odrasle, za djecu, za prijatelje i prijateljice...
A kako nema boljeg od domaćeg proizvoda ovo je radionica koju nikako ne bi trebalo propustiti

Evo zašto: sve što radimo je

1) jednostavno ( ubaci i ispeci )
2) brzo ( umiješano u par minuta )
3) izdašno ( jako izdašno :) - dobijete puuuno za malo novaca i malo truda
4) zdravo - kontrolirate sastojke ( jeste li znali da kupovni proizvodi imaju u sebi rafinirana ulja i mnogo rafiniranog šećera? ) 
5) praktično ( dugo stoji, dobro se nosi i odlično se ponaša u svim uvjetima )

  • Možete ih jesti za doručak ili kao međuobrok u bilo koje doba dana. 
  • Možete ih ponijeti sa sobom na put, u školu ili na posao. 
  • Možete ih nositi na plažu i grickati s malo svježeg voća. 
  • Možete ih zasladiti stevijom, medom, svježim ili sušenim voćem. 
  • Možete im dodati vaniliju, cimet, tahini ili kardamom....

Bezbroj je načina za izraditi ovih nekoliko recepata a kad jednom savladate tehniku i prilagodite svoj okus nikad vam više neće pasti na pamet trošiti novce na kupovne pahuljice pune aditiva, bojila i šećera :) 

RADIMO:

1) KLASIČNU GRANOLU ( MUSLE ) - bazni recept od kojeg sve počinje

2) PIKANTNU GRANOLU - izvrstan dodatak uz kuhano povrće, krem juhe, salate i ostala slana jela

3) HRSKAVU ČOKOLADNU GRANOLU - ( njama ), bez glutena 

4) GRANOLA PLOČICE  bez glutena - od samo četiri sastojka, praktičnu za plažu, posao ili za putovanja
BONUS: recept za TROPIC PALEO GRANOLU 

KADA: po prijavi minimalno 6 polaznika

PREPORUČENA DONACIJA ZA UDRUGU: 130 kn, članovi udruge 100 kn, učenici/studenti/umirovljenici 70 kn,

NAPOMENA: 'Ponavljači' imaju 50% popusta :)
(za sve koji su već bili pa žele ponoviti gradivo ) 

Photo
RADIONICA DOMAĆIH ČOKOLADA

( za fotografiju čokolada koje izrađujemo kliknite na naslov )

Nakon ove radionice nikad Vam više neće pasti na pamet kupovati industrijske čokolade. Ako se pitate zašto...pa jednostavno, caka je u zdravim sastojcima ;)

KADA: po prijavi minimalno 6 polaznika

RADIMO: ( 8 raznih okusa i još više ideja )

1) Domaće punjene praline s dvije vrste nadjeva: od slanog karamela i lažnog marcipana ( neznaš koji je bolji :)
-ove fine domaće praline pogodne su za poklone tokom čitave godine a naročito u  vrijeme Božićnog darivanja dok nadjevi od prirodnih sastojaka naprosto obaraju s nogu i čine ovu domaću poslasticu ukusnim i zdravim poklonom

2) Baznu domaću čokoladu - tri sastojka a bezbroj mogućnosti
-radimo dva okusa i jedno punjenje ( uz hrpu ideja ) 

3) Hrskavu tamnu superfood tablu - pogodnu za kombinaciju s vlastitim sastojcima

4) Snježne pločice  - bazna bijela čoksa bez laktoze, ukusna i vizualno atraktivna

5) Jednostavna, prirodna crno/bijela čokolada - sasvim svoja i sasvim drugačija, još jedna mogućnost kombiniranja kvalitetnih prirodnih sastojaka

Preporučena donacija za udrugu: 120 kuna
Članovi udruge: 100 kn
Studenti/učenici i umirovljenici: 70 kn

Voditeljica: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
Prijave do četvrtka, molimo na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše Facebook stranice 

Photo
JESENSKA GOZBA: TIKVE I BATATI ( 1. dio )

- brzo, jednostavno, prirodno -
- bez brašna, šećera i jaja -

Iskoristite plodove jeseni na ukusan, zdrav i malo drugačiji način po principu tzv. 'clean eating' prehrane

1) VRUĆE IZ PEĆNICE:  – pečemo plodove jeseni na nekoliko zanimljivih načina u svojstvu jednostavnog priloga ili još bolje lagane i kvalitetne večere.

  1. tikvice s dvije košuljice
  2. batat s ružmarinom
  3. cikla sa sirom i acetom balsamicom

 2) ALFREDO ZOODLI  ( raw food ) – špageti od tikvica s preljevom od orašastih plodova ( usput upoznajte spirulator za velike i male plodove ) 

3) BUNDEVA ŠPAGETI  - sasvim prirodna zamjena za klasičnu tjesteninu, izvrsna za sve koji žele promjeniti prehranu a ne žele se odreći špageta
( ako ih nikad niste probali ovo je ozbiljna preporuka )

4) UMACI:
- ALFREDO umak od orašastih plodova
- RAJČICA bez rajčice ( by Dunja Gulin )
- ZDRAVA MAJONEZA – da, da,,,ima i toga :)- napokon bez grižnje savjesti prelijte svoj obrok domaćom majonezom bez jaja napravljenom od kvalitetnih sastojaka

5) BROWNIE  OD BATATA - sočni kolač bez brašna i jaja s daškom naranče prava je dekadentna poslastica, jednostavna i brza, završava sa '...mmmmmm...'  

Bonus: 'ČIPS' OD ŽALFIJE – atraktivna i ukusna jestiva dekoracija za sve vrste jela
Voditelj radionice: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane 

ODRŽANO: 03. i 05. rujna
SLIJEDEĆA RADIONICA: druge jeseni ili po prijavi minimalno 6 polaznika

PREPORUČENA DONACIJA ZA UDRUGU 130 kn
Članovi udruge 100 kn
Učenici/studenti i umirovljenici 70 kn 
Djeca do 15 godina u pratnji roditelja 30 kn 

Napomena: svi polaznici radionice ostvaruju pravo na jednokratan popust od 5% u trgovini zdrave hrane Žitnica

Photo
ZDRAVE LJETNE SLASTICE IZ ZAMRZIVAČA - kliknite na naslov za više fotografija

Oslobodite se pečenja kolača i dugotrajnih priprema u vrućim ljetnim mjesecima. 
Izradite zdrave i prirodne deserte u svega par minuta i osladite ( i ohladite :) svoje ljeto vlastitim slasticama iz zamrzivača.

Bez brašna, šećera, jaja, laktoze i glutena, samo prirodni sastojci

RADIMO:

1) DOMAĆI SLADOLED bez aparata: bazni recept primjenjiv za sve okuse
( izrađujemo tri okusa plus dva posipa i preljeva ali kad jednom usvojite način izrade - za vaše ideje nebo je granica ;)

  • mango-malina
  • avokado-bosiljak 
  • banana-žalfija
  • dva posipa i preljeva
  • Bonus: desetak sladolednih kombinacija

2) SLATKI KELJ: zdrave i fine smrznute praline s daškom klorofila :)
pssst! od istog recepta možete napraviti smrznute torte ili kolače i sladoled na štapiću koji će vaša djeca obožavati

3) PLOČICE OD MALINA I KOKOSA - kao obrok, međuobrok ili ponuda iznenadnim gostima ove fantastične pločice spremne su za upotrebu odmah po vađenju iz zamrzivača. I nikog, doslovce nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

4) PINA COLADA ZALOGAJI - kokos i ananas u formatu malog zalogajčeka.
Prisutnost svježeg voća i ostalih kvalitetnih sastojaka poželjna su kombinacija zdravog doručka stoga navalite na svoj desert odmah nakon buđenja, zašto ne?

5) SMRZNUTI BOMBONI OD SLANOG KARAMELA - tri sastojka i tri minute posla bez ikakvih pomagala, samo zdjela i vilica ( a može i rukama :)
Poput cvijeta soli i tamne čokolade tako i slani karamel spada u rang veoma zanimljivih okusa stoga iskušajte ovu brzu čarobnu kombinaciju, može vam zasladiti cijelo ljeto. 
Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane 

KADA: ovog ljeta

PREPORUČENA DONACIJA ZA UDRUGU: 110 kn
( članovi 90 kn, učenici/studenti i umirovljenici 70 kn )

Photo
KALIGRAFIJA ili lijepo pisanje

( kliknite na sliku za više fotografija )

Font koji obrađujemo: ITALIKA

Zbog svog elegantnog lagano nagnutog stila, italika ima široku primjenu, od izrade pozivnica, diploma, priznanja, sitnih poklona s slijepom riječima pa sve do pisanja redosljeda brojeva i čestitka s dobrim željama.
Idealna je upravo u vrijeme blagdana za upućivanje dobrih želja.

Kaligrafija svojim kavalitetama izrazito pogoduje djeci jer razvija samopouzdanje i osjećaj za prostor, vježba fokus te učvršćuje moć koncentracije što je u ovo doba digitalizacije svima nama a naročito djeci itekako potrebno.

Voditelj: Natalija Resnik Gavez, majstorica kaligrafije iz Ptuja

KADA: održano 13., 20., i 27. travnja
VRIJEME: od 17-20 sati
CIJENA: 650 kuna 

Slijedeća radionica kaligrafije pod vodstvom Natalije Resnik Gavez održat će se u kolovozu u sklopu Špancira

Photo
Završio je RAW FOOD mjesec u Medenjaku

vidimo se druge godine u proljeće :)

 

( za program radionica kliknite na sliku )

RADIONICE U TRAVNJU:


PREPORUČENA DONACIJA ZA SVAKU RADIONICU: 60 kn ( 50 za članove, 40 za učenike/studente/umirovljenike ) 

ZDRAVA ISHRANA PO PROMOTIVNIM CIJEMA - zdravlje nikad nije bilo jeftinije!!

BASIC RAW - radionica sirove hrane za totalne početnike ( u 4 dijela )
-------OSNOVNA RADIONICA SIROVE HRANE-------

jednostavni, zdravi i cjenovno povoljni obroci za sve generacije

--saznajte sve što trebate znati o sastojcima
--potaknite kreativnost u vašim obrocima
--unesite u organizam energiju zdrave, žive hrane i osjetite njenu blagodat 

Za sve koji žele unijeti promjene u svoju prehranu, obogatiti jelovnik zdravim svježim namirnicama ili jednostavno očistiti organizam i probati nešto novo

I znate što? Ne samo da su obroci zdravi, već vam za pripremu svih njih treba najviše par minuta 

Radionica je sastavljena od 4 dijela u trajanju od 60-180 minuta

NAPOMENA: SVI OBROCI POGODNI SU ZA PRIPREMU SA OBIČNIM KUĆANSKIM APARATIMA

 

1) RADIONICA: PREZENTACIJA & SUPERFOOD DEGUSTACIJA - kratka PP prezentacija o hrani i namirnicama koje svakodnevno konzumiramo te upoznavanje s pravilima, načinom pripreme i osnovnim namirnicama iz kategorije sirove hrane te egustacija tzv. superhrane ( za popis kliknite na sliku ). Osim supernamirnica degustirat ćemo i neke od gotovih obroka koje u serijalu row food radionica pripremamo.
Ovo je prilika da izaberete svoje najdraže sastojke :)
Napomena: za polaznike superpopularna cijena u Žitnici - prah MACA

2)RADIONICA: DORUČAK - prvi obrok u danu neka bude svjež i ukusan

Upoznajte osnove pripremanja i namirnice kojima možete obogatiti svoj doručak.
Pogledajte kako radi ChufaMix i naučite kako svakog jutra napraviti svježe i ukusno biljno mlijeko i kako od jednostavnih sastojaka pripremiti najvažniji obrok u danu u svega par minuta 
( kliknite na sliku za program radionice )

 

3) RADIONICA: SVAKODNEVNI OBROCI ( RUČAK & VEČERA )
Fina hrana nije nužno da bude zahtjevna i dugo pripremana. Naučite kako pripremiti brz i zdrav obrok od juhe pa do konkretnog obroka. Radimo trenutno najatraktivnije recepte koji haraju raw-food blogovima a kad jednom naučite osnove - sve ostalo je šala.

4) SLATKO ZA KRAJ - međuobroci i deserti bez brašna, šećera, jaja, laktoze i glutena

Kad vas ulovi kriza oni su sve što vam treba, a svaki od njih dovoljno je kvalitetan da zamijeni bilo koji obrok u danu ili bude samo poslastica.

Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane

Photo
PARTY TIME

( kliknite na naslov za više fotografija )

Stižu vam gosti? Lovi vas panika?
Evo tri jednostavna, brza i izdašna recepta da nahranite ekipu 

1) DOMAĆA PAŠTETA OD PILEĆIH JETRECA - idealan namaz za sve prilike, otmjen ako ga nosite kao poklon istovremeno izdašan za velika druženja 

2) BRZI KUKURUZNI KRUH - bez kvasca i glutena, umiješan u par minuta, odličan kao podloga za paštetu

3) MAJONEZA BEZ JAJA - zdravija varijante nezaobilaznog dodatka paleo hamburgeru ili francuskoj salati

Održano: 28.12.2015.
NOVI TERMIN FORMIRA SE U LJETNOJ SEZONI ILI PO PRIJAVI MINIMALNOG BROJA POLAZNIKA

Minimalan broj polaznika: 6
Trajanje: 60 minuta

Preporučena donacija za udrugu: 100 kuna
Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 70 kuna
Članska školska cijena: 60 kn ( učenici i studenti članovi  ) 

Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice

Photo
BOGATSTVO KALCIJA - raw food radionica

( Kliknite na naslov za više fotografija )

Planirate posjetu? Darujte kvalitetan, zdrav i atraktivan poklon 

Da pokloni ne moraju biti izvor veselja samo za primatelja već i za onog tko ih daruje uvjerite se na našoj radionici jestivih poklona na bazi tahinija odnosno paste od sezama. 

Tahini je izuzetno ukusan izvor kalcija a koliko mu je široka primjena uvjerit ćete se na radionionici koja nudi niz jednostavnih ideja u varijanti svakodnevne primjene ili atraktivnih poklona 

RADIMO:

1) DOMAĆI TAHINI - bazni namaz od sezama pogodan za brojna slatka i slana jela
2) TAHINI ČOKO NAMAZ - slatki dodatak uz jutarnje pahuljice, kao namaz na toast ili palačinke
3) TAHINI SUPERFOOD ŠALICA - red tahinija, red supernamirnica...originalna i atraktivna poslastica u varijanti poklona ili svakodnevnog deserta
4) SUPERFINI TAHINI KOLAČIĆI - superjednostavno i superfino
5) HRSKAVE TAHINI OKRUGLICE - opako dobre, uvaljane u hrskave heljdiće možda će vam postati najdraža poslastica
6) TAHINI MLIJEKO - bogatstvo kalcija u jednoj šalici 

Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane 

Održano: 12.12.2015.
NOVI TERMIN FORMIRA SE PO PRIJAVI MINIMALNOG BROJA POLAZNIKA
Minimalan broj polaznika: 6

Trajanje: 90 minuta

Preporučena donacija za udrugu: 130 kuna
Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 100 kuna
Članska školska cijena: 80 kn ( učenici i studenti članovi  ) 

Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice

Photo
SLATKE MALE TORTE - Raw Food Radionica

( za više fotografija kliknite na naslov )

Kraljica kolača u zdravijoj varijanti, bez brašna, šećera, laktoze i jaja 
...i naravno - BEZ PEČENJA 

Zašto slatke? Zato što su naprosto očaravajuće izrađene u mini oblicima kao rođendanski poklon ili zdravi mini zalogaj

RADIMO bazni nadjev s tri okusa i dvije različite podloge - tamnom i svijetlom

  • Ultimativni 'Cheesecake' - osnovni nadjev za sve raw food torte
    Iako se zove cheesecake u njemu nema sira a mogućnosti kombiniranja s voćem i aromama su neograničene ( radimo limetu ) 
  • Čokoladna torta s voćem - ččččokoladaaa....njamaaa..tko će odoljeti?
    s laganom kremom bez orašastih plodova 
  • Torta od karamela ili kave -što mislite koja vam je draža?

Održano:21.11. 2015.
NOVI TERMIN FORMIRA SE PO PRIJAVI MINIMALNOG BROJA POLAZNIKA
Minimalni broj polaznika: 6
Trajanje: 120 minuta 

Preporučena donacija za udrugu: 140 kuna
Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 110 kuna
Članska školska cijena: 90 kn ( učenici i studenti članovi  )  

Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane 

Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice

Photo
JESEN U SLASTICAMA - raw food radionica

( za više fotografija kliknite na naslov )

Dolje navedena ponuda kolača svojim je sastojcima idealna poslastica od jeseni pa sve do proljeća

RADIMO:
1) MINI TORTICE OD BATATA - slatki gomolj kojeg bez problema možemo jesti bez kuhanja, odličan je pripremljen na oba načina pa stoga radimo obje verzije - i kuhanu i sirovu

2) ĐUMBIROVE ŠTANGICE - brzi desertić koji niste sigurni da li više oduševljava ili zagrijava

3) JESENSKI TART - kruške i jabuke u hrskavoj kombinaciji sezonskih okusa

4) PJENA OD BATATA - brza i zdrava krema niskog GI, super za svakodnevne potrebe i krizna stanja
Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane

Održano: 26.10.2015.
NOVI SE TEMIN FORMIRA PO PRIJAVI MINIMALNOG BROJA POLAZNIKA ILI U NAREDNOM JESENSKOM TERMINU
Minimalan broj polaznika: 6

Trajanje: 90 minuta
Preporučena donacija za udrugu: 130 kuna
Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 100 kuna
Članska školska cijena: 80 kn ( učenici i studenti članovi  ) 

Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice
Photo
BRZI I JEDNOSTAVNI SVAKODNEVNI KOLAČI - raw food radionica

( kliknite na naslov za više fotografija )

Neki su izdašni, neki pomalo neobični no svima je zajedničko da su jednostavni i super fini

1) MUFFINI OD HELJDIĆA S TIKVICAMA  + FROSTING od rogača (njama)
- sočni muffini od kojih vam curi slina
2) KOLAČIĆI S KADULJOM - neobična i totalno super kombinacija (s preljevom)
3) TART S NADJEVOM OD SMOKAVA - još jedna neuobičajena kombinacija za podlogu, a sve zajedno bez orašastih plodova
4) DŽEM OD SEZONSKOG VOĆA - 5 minutni džem bez šećera, želina i kuhanja
odličan kao preljev, namaz ili nadjev za kolače a može se pripremiti od bilo kojeg voća u bilo koje doba godine

Od džema ćemo dodatno napraviti čokoladni NAMAZ - može poslužiti za palačinke ili kao nadjev za tart umjesto smokava 
Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
Održano: 24.09. 2015.
NOVI SE TERMIN FORMIRA PO PRIJAVI MINIMALNOG BROJA POLAZNIKA
Minimalni broj polaznika: 6 
Trajanje: 120 minuta
Preporučena donacija za udrugu: 130 kuna
Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 100 kuna
Članska školska cijena: 80 kn ( učenici i studenti članovi  ) 
 
Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice
Photo
IZ MEDENJAKOVE ŠKRINJE - raw food radionica

( kliknite na sliku za više fotografija )

Zdrave ljetne poslastice bez brašna, jaja, laktoze i šećera, gotove s pripremom u par minuta i spremne za upotrebu ravno iz zamrzivača.
Spremite ih unaprijed i čitavo ste ljeto osigurali svoju dozu osvježenja bez grižnje savjesti.

RADIMO:

1) Voćnu bombu od naranče i manga - kombinacija okusa u mini izdanju za ljetna osvježenja
2) Pločice od maline i kokosa - iznenađujuće ukusan desert u svakom trenutku spreman za iznijeti na stol
3) Super sendvič od sladoleda - s kreativnim punjenjemklinci ga naprosto obožavaju

Održano: 03.08. 2015.
NOVI TERMIN FORMIRA SE U LJETNOJ SEZONI ILI PO PRIJAVI MINIMALNOG BROJA POLAZNIKA
Minimalan broj polaznika: 6 
Trajanje: 90 minuta
Preporučena donacija za udrugu: 110 kuna
Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 80 kuna
Članska školska cijena: 70 kn ( učenici i studenti članovi  ) 
Prijave na meil mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice
Photo
QUICHE LORRAINE - bez glutena

TRAJANJE: 60 minuta
Preporučena donacija za udrugu: 50 kuna
Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 40 kuna
Članska školska cijena: 30 kn ( učenici i studenti članovi  ) 

TERMIN: po prijavi minimalnog broja učesnika
MINIMALAN BROJ:  6 polaznika

U seriji tradicionalnih recepata QUICHE LORRAINE zasigurno je jedan od najpopularnijih.

Tradicionalan francuski recept savršen za velika druženja i pogodan za pripremu u svim sezonama. Vole ga sve generacije, bez iznimke ( osim vegetarijanaca no i za to ima lijeka :)

Možete ga smrznuti ili pripremiti dan ranije pa ispeći kada je potrebno, možete ga podgrijati drugi dan ili jednostavn pojesti hladnog a kad ga vrućeg iznesete na stol možete gledati kako nestaje sve do posljednjeg komadića jer pravi je quiche za prste polizati - izdašan, ukusan i zasitan. Prava party hrana.

Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice

Photo
SPATZLE - klasične i bez glutena

TRAJANJE: 90 minuta

Preporučena donacija za udrugu: 50 kuna
Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 40 kuna
Članska školska cijena: 30 kn ( učenici i studenti članovi  )  

TERMIN: po prijavi minimalnog broja učesnika
MINIMALAN BROJ:  6 učesnika

Tradicionalan njemački recept s kojim u petnaestak minuta napravite jednostavan ručak ili izdašnu brzinsku večeru.

Obzirom da spada u kategoriju tjestenine bit će omiljen obrok vaših mališana, a kako se radi samo od dva sastojka -jaja i brašna- u svakom je trenutku pogodan za pripremu, zato skuhajte spatzle i zauvijek zaboravite brigu o tome što ćete danas kuhati ;)

Radimo dvije vrste i dva nadjeva:
-klasične s preljevom od luka i bezglutenske s umakom od žalfije i plavog sira

Prijava na: mojmedenjak@gmail.com

Photo
MINI RADIONICA - CHIA SJEMENKE

Ova bi se radionica u osnovi morala zvati 'MALENA SJEMENKA-VELIKI POTENCIJAL', zašto je tako kliknite na naslov i pročitajte

Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane

PRIPREMAMO:

  • Voćni CHIA parfe
  • Bezglutenske chia tortilje sa svježim voćem

Preporučena donacija za udrugu: 40 kuna
Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 30 kuna
Članska školska cijena: 25 kn ( učenici i studenti članovi  ) 

Novi termin se formira po prijavi minimalnog broja polaznika
Minimalan broj polaznika: 5 

Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice

Photo
SUSHI

TRAJANJE: 120 minuta
PREPORUČENA DONACIJA ZA UDRUGU: 150 kn ( za članove 130 kn )
TERMIN: po prijavi minimalnog broja učesnika
MINIMALAN BROJ: 5 učesnika

Prijava na: mojmedenjak@gmail.com

Naučite kakao zarolati klasičan sushi i sushi maki, ponesite kući svoj rad i podijelite s obitelji ili prijateljima

Poklon svakom sudioniku:
-podloga za motanje + štapići

Voditeljica: Dorotea Solomun

Photo
PRVO SLATKO DORUČKUJ, ONDA RECI HOP

TRAJANJE: 2 sata
PREPORUČENA DONACIJA ZA UDRUGU: 150 kn ( članovi udruge 130, studenti i učenici 100 kn )
TERMIN: po prijavi minimalnog broja učesnika
MINIMALNO: 5 učesnika

Voditelj: Dorotea Solomun, voditeljica prehrane po principima prirodne kuhinje i makrobiotike 

Prijave na: mojmedenjak@gmail.com 

Doručak bi trebao imati prioritet u odnosu na sve ostale obroke. Nutritivno kvalitetan doručak stabilizira razinu šećera u krvi, poboljšava koncentraciju i pamćenje, čini nas opuštenijima.

Kvalitetan se doručak sastoji od složenih ugljikohidrata (cjelovitih žitarica ili njihovih proizvoda), kvalitetnih masnoća (sjemenki i orašastih plodova), bjelančevina i kvalitetnih tekućina. 

U današnjoj radionici – Slatki doručak, želimo vam približiti ovaj zaista važan obrok koji sa razlogom nosi epitet najvažnijeg obroka u danu.

Često smo svjedoci preskakanja doručka, ponekad zbog manjka vremena ili zbog činjenice da jednostavno nismo gladni. No, bez doručka ne možemo 
normalno funkcionirati, raditi, koncentrirati se. 

Neki od nas će tvrditi da mogu...ali, mogu li dugoročno?

Dorotea Solomun pripremila je radionicu na kojoj ćete naučiti pripremati fini zdravi slatki doručak, bez korištenja rafiniranih šećera, dok je dipl. ing. nutricionizma Irena Nedeljković, vlasnica Savjetovalista za nutricionizam i zdravu prehranu (NUTIRENA), pripremila tablice nutritivnih vrijednosti za hranu koju ćemo na radionici pripremati.

Dobrodošli!

 
 
Gingerman  
  Impressum     Linkovi     Kontakt     Copyrights by Medenjak 2013. All rights reserved.