Medenjak Home
Home      Linkovi      Newsletter      Kontakt     
Kuhajmo zajedno u Medenjaku
 
 
 
 
Aktualno      Ideja      Prostor      RADIONICE      Asortiman      Galerija      Blog      Dobro je znati     O udruzi     
 
 
RADIONICE

-ŽIVIMO ZDRAVO, HRANIMO SE PRIRODNO-

Radionice PALEO prehrane ( pristup prirodnoj hrani bez prerađenih sastojaka )
ponekad, ali vrlo rijetko, poneki recepti sadrže žitarice pa nisu baš sasvim paleo no sve su od sasvim prirodnih sastojaka:

-bez laktoze
-bez glutena
-bez rafiniranih šećera i ugljikohidrata
( samo prirodni sastojci s daškom ljubavi i zrncem hedonizma :) 

LCHF-KETO prehrana također pripada u paleo protokol samo što sadrži mliječne proizvode i jaja pašnih životinja. LCHF-KETO recepti posebno će se naglasiti!

******************************************************** 

Svi polaznici radionica ostvaruju jednokratan popust od 5% u trgovini zdrave hrane Žitnica

********************************************************

NAPOMENA: Vrijednosti radionica su orijentacijske, donacija je poželjna no nije obavezna!
Ukoliko želite Vašu donaciju molimo da izvršite na naš žiro-račun HR7324840081106690271 s naznakom donacija za radionicu

Photo
SLATKE MALE TORTE - Raw Food Radionica

( za više fotografija kliknite na naslov )

Kraljica kolača u zdravijoj varijanti, bez brašna, šećera, laktoze i jaja 
...i naravno - BEZ PEČENJA 

Zašto slatke? Zato što su naprosto očaravajuće izrađene u mini oblicima kao rođendanski poklon ili zdravi mini zalogaj

RADIMO bazni nadjev s tri okusa i dvije različite podloge - tamnom i svijetlom

  • Ultimativni 'Cheesecake' - osnovni nadjev za sve raw food torte
    Iako se zove cheesecake u njemu nema sira a mogućnosti kombiniranja s voćem i aromama su neograničene ( radimo limetu ) 
  • Čokoladna torta s voćem - ččččokoladaaa....njamaaa..tko će odoljeti?
    s laganom kremom bez orašastih plodova 
  • Torta od karamela ili kave -što mislite koja vam je draža?

Održano:21.11. 2015.
NOVI TERMIN FORMIRA SE PO PRIJAVI MINIMALNOG BROJA POLAZNIKA
Minimalni broj polaznika: 6
Trajanje: 120 minuta 

Preporučena donacija za udrugu: 140 kuna
Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 110 kuna
Članska školska cijena: 90 kn ( učenici i studenti članovi  )  

Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane 

Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice

Photo
JESEN U SLASTICAMA - raw food radionica

( za više fotografija kliknite na naslov )

Dolje navedena ponuda kolača svojim je sastojcima idealna poslastica od jeseni pa sve do proljeća

RADIMO:
1) MINI TORTICE OD BATATA - slatki gomolj kojeg bez problema možemo jesti bez kuhanja, odličan je pripremljen na oba načina pa stoga radimo obje verzije - i kuhanu i sirovu

2) ĐUMBIROVE ŠTANGICE - brzi desertić koji niste sigurni da li više oduševljava ili zagrijava

3) JESENSKI TART - kruške i jabuke u hrskavoj kombinaciji sezonskih okusa

4) PJENA OD BATATA - brza i zdrava krema niskog GI, super za svakodnevne potrebe i krizna stanja
Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane

Održano: 26.10.2015.
NOVI SE TEMIN FORMIRA PO PRIJAVI MINIMALNOG BROJA POLAZNIKA ILI U NAREDNOM JESENSKOM TERMINU
Minimalan broj polaznika: 6

Trajanje: 90 minuta
Preporučena donacija za udrugu: 130 kuna
Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 100 kuna
Članska školska cijena: 80 kn ( učenici i studenti članovi  ) 

Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice
Photo
BRZI I JEDNOSTAVNI SVAKODNEVNI KOLAČI - raw food radionica

( kliknite na naslov za više fotografija )

Neki su izdašni, neki pomalo neobični no svima je zajedničko da su jednostavni i super fini

1) MUFFINI OD HELJDIĆA S TIKVICAMA  + FROSTING od rogača (njama)
- sočni muffini od kojih vam curi slina
2) KOLAČIĆI S KADULJOM - neobična i totalno super kombinacija (s preljevom)
3) TART S NADJEVOM OD SMOKAVA - još jedna neuobičajena kombinacija za podlogu, a sve zajedno bez orašastih plodova
4) DŽEM OD SEZONSKOG VOĆA - 5 minutni džem bez šećera, želina i kuhanja
odličan kao preljev, namaz ili nadjev za kolače a može se pripremiti od bilo kojeg voća u bilo koje doba godine

Od džema ćemo dodatno napraviti čokoladni NAMAZ - može poslužiti za palačinke ili kao nadjev za tart umjesto smokava 
Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
Održano: 24.09. 2015.
NOVI SE TERMIN FORMIRA PO PRIJAVI MINIMALNOG BROJA POLAZNIKA
Minimalni broj polaznika: 6 
Trajanje: 120 minuta
Preporučena donacija za udrugu: 130 kuna
Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 100 kuna
Članska školska cijena: 80 kn ( učenici i studenti članovi  ) 
 
Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice
Photo
IZ MEDENJAKOVE ŠKRINJE - raw food radionica

( kliknite na sliku za više fotografija )

Zdrave ljetne poslastice bez brašna, jaja, laktoze i šećera, gotove s pripremom u par minuta i spremne za upotrebu ravno iz zamrzivača.
Spremite ih unaprijed i čitavo ste ljeto osigurali svoju dozu osvježenja bez grižnje savjesti.

RADIMO:

1) Voćnu bombu od naranče i manga - kombinacija okusa u mini izdanju za ljetna osvježenja
2) Pločice od maline i kokosa - iznenađujuće ukusan desert u svakom trenutku spreman za iznijeti na stol
3) Super sendvič od sladoleda - s kreativnim punjenjemklinci ga naprosto obožavaju

Održano: 03.08. 2015.
NOVI TERMIN FORMIRA SE U LJETNOJ SEZONI ILI PO PRIJAVI MINIMALNOG BROJA POLAZNIKA
Minimalan broj polaznika: 6 
Trajanje: 90 minuta
Preporučena donacija za udrugu: 110 kuna
Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 80 kuna
Članska školska cijena: 70 kn ( učenici i studenti članovi  ) 
Prijave na meil mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice
Photo
QUICHE LORRAINE - bez glutena

TRAJANJE: 60 minuta
Preporučena donacija za udrugu: 50 kuna
Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 40 kuna
Članska školska cijena: 30 kn ( učenici i studenti članovi  ) 

TERMIN: po prijavi minimalnog broja učesnika
MINIMALAN BROJ:  6 polaznika

U seriji tradicionalnih recepata QUICHE LORRAINE zasigurno je jedan od najpopularnijih.

Tradicionalan francuski recept savršen za velika druženja i pogodan za pripremu u svim sezonama. Vole ga sve generacije, bez iznimke ( osim vegetarijanaca no i za to ima lijeka :)

Možete ga smrznuti ili pripremiti dan ranije pa ispeći kada je potrebno, možete ga podgrijati drugi dan ili jednostavn pojesti hladnog a kad ga vrućeg iznesete na stol možete gledati kako nestaje sve do posljednjeg komadića jer pravi je quiche za prste polizati - izdašan, ukusan i zasitan. Prava party hrana.

Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice

Photo
SPATZLE - klasične i bez glutena

TRAJANJE: 90 minuta

Preporučena donacija za udrugu: 50 kuna
Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 40 kuna
Članska školska cijena: 30 kn ( učenici i studenti članovi  )  

TERMIN: po prijavi minimalnog broja učesnika
MINIMALAN BROJ:  6 učesnika

Tradicionalan njemački recept s kojim u petnaestak minuta napravite jednostavan ručak ili izdašnu brzinsku večeru.

Obzirom da spada u kategoriju tjestenine bit će omiljen obrok vaših mališana, a kako se radi samo od dva sastojka -jaja i brašna- u svakom je trenutku pogodan za pripremu, zato skuhajte spatzle i zauvijek zaboravite brigu o tome što ćete danas kuhati ;)

Radimo dvije vrste i dva nadjeva:
-klasične s preljevom od luka i bezglutenske s umakom od žalfije i plavog sira

Prijava na: mojmedenjak@gmail.com

Photo
MINI RADIONICA - CHIA SJEMENKE

Ova bi se radionica u osnovi morala zvati 'MALENA SJEMENKA-VELIKI POTENCIJAL', zašto je tako kliknite na naslov i pročitajte

Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane

PRIPREMAMO:

  • Voćni CHIA parfe
  • Bezglutenske chia tortilje sa svježim voćem

Preporučena donacija za udrugu: 40 kuna
Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 30 kuna
Članska školska cijena: 25 kn ( učenici i studenti članovi  ) 

Novi termin se formira po prijavi minimalnog broja polaznika
Minimalan broj polaznika: 5 

Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice

Photo
SUSHI

TRAJANJE: 120 minuta
PREPORUČENA DONACIJA ZA UDRUGU: 150 kn ( za članove 130 kn )
TERMIN: po prijavi minimalnog broja učesnika
MINIMALAN BROJ: 5 učesnika

Prijava na: mojmedenjak@gmail.com

Naučite kakao zarolati klasičan sushi i sushi maki, ponesite kući svoj rad i podijelite s obitelji ili prijateljima

Poklon svakom sudioniku:
-podloga za motanje + štapići

Voditeljica: Dorotea Solomun

Photo
PRVO SLATKO DORUČKUJ, ONDA RECI HOP

TRAJANJE: 2 sata
PREPORUČENA DONACIJA ZA UDRUGU: 150 kn ( članovi udruge 130, studenti i učenici 100 kn )
TERMIN: po prijavi minimalnog broja učesnika
MINIMALNO: 5 učesnika

Voditelj: Dorotea Solomun, voditeljica prehrane po principima prirodne kuhinje i makrobiotike 

Prijave na: mojmedenjak@gmail.com 

Doručak bi trebao imati prioritet u odnosu na sve ostale obroke. Nutritivno kvalitetan doručak stabilizira razinu šećera u krvi, poboljšava koncentraciju i pamćenje, čini nas opuštenijima.

Kvalitetan se doručak sastoji od složenih ugljikohidrata (cjelovitih žitarica ili njihovih proizvoda), kvalitetnih masnoća (sjemenki i orašastih plodova), bjelančevina i kvalitetnih tekućina. 

U današnjoj radionici – Slatki doručak, želimo vam približiti ovaj zaista važan obrok koji sa razlogom nosi epitet najvažnijeg obroka u danu.

Često smo svjedoci preskakanja doručka, ponekad zbog manjka vremena ili zbog činjenice da jednostavno nismo gladni. No, bez doručka ne možemo 
normalno funkcionirati, raditi, koncentrirati se. 

Neki od nas će tvrditi da mogu...ali, mogu li dugoročno?

Dorotea Solomun pripremila je radionicu na kojoj ćete naučiti pripremati fini zdravi slatki doručak, bez korištenja rafiniranih šećera, dok je dipl. ing. nutricionizma Irena Nedeljković, vlasnica Savjetovalista za nutricionizam i zdravu prehranu (NUTIRENA), pripremila tablice nutritivnih vrijednosti za hranu koju ćemo na radionici pripremati.

Dobrodošli!

 
Stranica: 1 2
 
Gingerman  
  Impressum     Linkovi     Kontakt     Copyrights by Medenjak 2013. All rights reserved.