RADIONICE |
-ŽIVIMO ZDRAVO, HRANIMO SE PRIRODNO- Serijal radionica prirodne hrane za čiju pripremu treba manje od 15 minuta
********************************************************
Svi polaznici radionica ostvaruju jednokratan popust od 5% u trgovini zdrave hrane Žitnica i 15% u trgovini zdrave hrane Zeleni kutak
********************************************************
NAPOMENA: Vrijednosti radionica su orijentacijske, donacija je poželjna no nije obavezna! Uplatom donacije osigurajte svoje mjesto na radionici! Vašu donaciju možete uplatiti na HR7324840081106690271 s naznakom donacija za radionicu |
|
|
|
( za više fotografija kliknite na naslov )
Ovog proljeća ljubav servirajte u velikoj dozi napunjenoj zdravim malim slasticama
Ova jednostavna radionica bez zahtjevnih sastojaka ide u prilog upravo takvoj ponudi. Sve što vam treba je mrvica vremena, zrnce dobre volje i dašak ljubavi.
Radimo: 1) LJUBAVNE PRALINE s aromom 1001 noći - slatke male domaće praline radimo od prirodnih sastojaka bez šećera a najveća su im kvaliteta jednostavnost pripreme i zdravi sastojci 2) Valentinovski FUDGE: jednostavno i nadasve atraktivno. Fudge je jedna od onih poslastica koje možete raditi cijele godine s mnogo raznih aroma a mi ovog puta radimo najbolju - ljubavnu :) 3) FORTUNE COOKIES - naučite kako napraviti svoj sretan kolačić s ljubavnom porukom BONUS: RUŽIČASTE BOMBICE - mini zalogajček od cikle i kokosa iz kategorije sirove hrane, bez brašna i šećera
KADA: Subota 11.veljače od 15,30 do 17,30 sati Ponedjeljak 13. veljače od 17 do 19 sati
Minimalan broj polaznika: 6 Prijave molimo do petka
Preporučena donacija za udrugu: 100 kuna Članovi udruge, umirovljenici i studenti 80 kuna Ponavljači sa bilo koje ranije Valentinovske radionice 50% popusta
NAPOMENA: Donacija nije obavezna |
|
|
|
|
|
|
|
|
( za više fotografija kliknite na naslov )
Brzo i jednostavno, bez brašna i šećera, bez mlijeka i jaja, bez pećnice.
Napravljeni od orašastih plodova i sušenog voća ovi su kolačići funkcionalan i kvalitetan slatki zalogaj, upravo ono što trebamo u vrijeme prenatrpanih Božićnih blagdana
RADIMO: desetak osnovnih okusa + nekoliko dodatnih aroma i dekorativnih preljeva
- tahini karamel
- lješnjak sa slanim karamelom
- limun + lavanda
- naranča sa kurkumom i čilijem
- kikiriki + bundeva
- goji - marelica
- sušene jabuke
- ružina vodica
Ima i bonus: superbrzi kolačići od suncokreta
ODRŽANO: 12/2016 Novi termin po prijavi minimalno 6 polaznika
PREPORUČENA DONACIJA ZA UDRUGU 130 kn Članovi udruge 100 kn Učenici/studenti i umirovljenici 70 kn Djeca do 15 godina u pratnji roditelja 30 kn |
|
|
|
|
|
|
|
|
Druga u nizu radionica iz serijala jestivih Božićnih poklona je
RADIONICA DOMAĆIH MUSLI ( GRANOLA )
Pahiljice za doručak jedan su od najčešćih jutarnjih obroka. Osim toga idealne su za sve vrste poklona; božićne, rođendanske, svakodnevne...za odrasle, za djecu, za prijatelje i prijateljice... A kako nema boljeg od domaćeg proizvoda ovo je radionica koju nikako ne bi trebalo propustiti
Evo zašto: sve što radimo je
1) jednostavno ( ubaci i ispeci ) 2) brzo ( umiješano u par minuta ) 3) izdašno ( jako izdašno :) - dobijete puuuno za malo novaca i malo truda 4) zdravo - kontrolirate sastojke ( jeste li znali da kupovni proizvodi imaju u sebi rafinirana ulja i mnogo rafiniranog šećera? ) 5) praktično ( dugo stoji, dobro se nosi i odlično se ponaša u svim uvjetima )
- Možete ih jesti za doručak ili kao međuobrok u bilo koje doba dana.
- Možete ih ponijeti sa sobom na put, u školu ili na posao.
- Možete ih nositi na plažu i grickati s malo svježeg voća.
- Možete ih zasladiti stevijom, medom, svježim ili sušenim voćem.
- Možete im dodati vaniliju, cimet, tahini ili kardamom....
Bezbroj je načina za izraditi ovih nekoliko recepata a kad jednom savladate tehniku i prilagodite svoj okus nikad vam više neće pasti na pamet trošiti novce na kupovne pahuljice pune aditiva, bojila i šećera :)
RADIMO:
1) KLASIČNU GRANOLU ( MUSLE ) - bazni recept od kojeg sve počinje
2) PIKANTNU GRANOLU - izvrstan dodatak uz kuhano povrće, krem juhe, salate i ostala slana jela
3) HRSKAVU ČOKOLADNU GRANOLU - ( njama ), bez glutena
4) GRANOLA PLOČICE bez glutena - od samo četiri sastojka, praktičnu za plažu, posao ili za putovanja BONUS: recept za TROPIC PALEO GRANOLU
KADA: po prijavi minimalno 6 polaznika
PREPORUČENA DONACIJA ZA UDRUGU: 130 kn, članovi udruge 100 kn, učenici/studenti/umirovljenici 70 kn,
NAPOMENA: 'Ponavljači' imaju 50% popusta :) (za sve koji su već bili pa žele ponoviti gradivo ) |
|
|
|
|
|
|
|
|
( za fotografiju čokolada koje izrađujemo kliknite na naslov )
Nakon ove radionice nikad Vam više neće pasti na pamet kupovati industrijske čokolade. Ako se pitate zašto...pa jednostavno, caka je u zdravim sastojcima ;)
KADA: po prijavi minimalno 6 polaznika
RADIMO: ( 8 raznih okusa i još više ideja )
1) Domaće punjene praline s dvije vrste nadjeva: od slanog karamela i lažnog marcipana ( neznaš koji je bolji :) -ove fine domaće praline pogodne su za poklone tokom čitave godine a naročito u vrijeme Božićnog darivanja dok nadjevi od prirodnih sastojaka naprosto obaraju s nogu i čine ovu domaću poslasticu ukusnim i zdravim poklonom
2) Baznu domaću čokoladu - tri sastojka a bezbroj mogućnosti -radimo dva okusa i jedno punjenje ( uz hrpu ideja )
3) Hrskavu tamnu superfood tablu - pogodnu za kombinaciju s vlastitim sastojcima
4) Snježne pločice - bazna bijela čoksa bez laktoze, ukusna i vizualno atraktivna
5) Jednostavna, prirodna crno/bijela čokolada - sasvim svoja i sasvim drugačija, još jedna mogućnost kombiniranja kvalitetnih prirodnih sastojaka
Preporučena donacija za udrugu: 120 kuna Članovi udruge: 100 kn Studenti/učenici i umirovljenici: 70 kn
Voditeljica: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane Prijave do četvrtka, molimo na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše Facebook stranice |
|
|
|
|
|
|
|
|
- brzo, jednostavno, prirodno - - bez brašna, šećera i jaja -
Iskoristite plodove jeseni na ukusan, zdrav i malo drugačiji način po principu tzv. 'clean eating' prehrane
1) VRUĆE IZ PEĆNICE: – pečemo plodove jeseni na nekoliko zanimljivih načina u svojstvu jednostavnog priloga ili još bolje lagane i kvalitetne večere.
- tikvice s dvije košuljice
- batat s ružmarinom
- cikla sa sirom i acetom balsamicom
2) ALFREDO ZOODLI ( raw food ) – špageti od tikvica s preljevom od orašastih plodova ( usput upoznajte spirulator za velike i male plodove )
3) BUNDEVA ŠPAGETI - sasvim prirodna zamjena za klasičnu tjesteninu, izvrsna za sve koji žele promjeniti prehranu a ne žele se odreći špageta ( ako ih nikad niste probali ovo je ozbiljna preporuka )
4) UMACI: - ALFREDO umak od orašastih plodova - RAJČICA bez rajčice ( by Dunja Gulin ) - ZDRAVA MAJONEZA – da, da,,,ima i toga :)- napokon bez grižnje savjesti prelijte svoj obrok domaćom majonezom bez jaja napravljenom od kvalitetnih sastojaka
5) BROWNIE OD BATATA - sočni kolač bez brašna i jaja s daškom naranče prava je dekadentna poslastica, jednostavna i brza, završava sa '...mmmmmm...'
Bonus: 'ČIPS' OD ŽALFIJE – atraktivna i ukusna jestiva dekoracija za sve vrste jela Voditelj radionice: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
ODRŽANO: 03. i 05. rujna SLIJEDEĆA RADIONICA: druge jeseni ili po prijavi minimalno 6 polaznika
PREPORUČENA DONACIJA ZA UDRUGU 130 kn Članovi udruge 100 kn Učenici/studenti i umirovljenici 70 kn Djeca do 15 godina u pratnji roditelja 30 kn
Napomena: svi polaznici radionice ostvaruju pravo na jednokratan popust od 5% u trgovini zdrave hrane Žitnica |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oslobodite se pečenja kolača i dugotrajnih priprema u vrućim ljetnim mjesecima. Izradite zdrave i prirodne deserte u svega par minuta i osladite ( i ohladite :) svoje ljeto vlastitim slasticama iz zamrzivača.
Bez brašna, šećera, jaja, laktoze i glutena, samo prirodni sastojci
RADIMO:
1) DOMAĆI SLADOLED bez aparata: bazni recept primjenjiv za sve okuse ( izrađujemo tri okusa plus dva posipa i preljeva ali kad jednom usvojite način izrade - za vaše ideje nebo je granica ;)
- mango-malina
- avokado-bosiljak
- banana-žalfija
- dva posipa i preljeva
- Bonus: desetak sladolednih kombinacija
2) SLATKI KELJ: zdrave i fine smrznute praline s daškom klorofila :) pssst! od istog recepta možete napraviti smrznute torte ili kolače i sladoled na štapiću koji će vaša djeca obožavati
3) PLOČICE OD MALINA I KOKOSA - kao obrok, međuobrok ili ponuda iznenadnim gostima ove fantastične pločice spremne su za upotrebu odmah po vađenju iz zamrzivača. I nikog, doslovce nikog ne ostavljaju ravnodušnim.
4) PINA COLADA ZALOGAJI - kokos i ananas u formatu malog zalogajčeka. Prisutnost svježeg voća i ostalih kvalitetnih sastojaka poželjna su kombinacija zdravog doručka stoga navalite na svoj desert odmah nakon buđenja, zašto ne?
5) SMRZNUTI BOMBONI OD SLANOG KARAMELA - tri sastojka i tri minute posla bez ikakvih pomagala, samo zdjela i vilica ( a može i rukama :) Poput cvijeta soli i tamne čokolade tako i slani karamel spada u rang veoma zanimljivih okusa stoga iskušajte ovu brzu čarobnu kombinaciju, može vam zasladiti cijelo ljeto. Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
KADA: ovog ljeta
PREPORUČENA DONACIJA ZA UDRUGU: 110 kn ( članovi 90 kn, učenici/studenti i umirovljenici 70 kn ) |
|
|
|
|
|
|
|
|
vidimo se druge godine u proljeće :)
( za program radionica kliknite na sliku )
RADIONICE U TRAVNJU:
PREPORUČENA DONACIJA ZA SVAKU RADIONICU: 60 kn ( 50 za članove, 40 za učenike/studente/umirovljenike )
ZDRAVA ISHRANA PO PROMOTIVNIM CIJEMA - zdravlje nikad nije bilo jeftinije!!
BASIC RAW - radionica sirove hrane za totalne početnike ( u 4 dijela ) -------OSNOVNA RADIONICA SIROVE HRANE-------
jednostavni, zdravi i cjenovno povoljni obroci za sve generacije
--saznajte sve što trebate znati o sastojcima --potaknite kreativnost u vašim obrocima --unesite u organizam energiju zdrave, žive hrane i osjetite njenu blagodat
Za sve koji žele unijeti promjene u svoju prehranu, obogatiti jelovnik zdravim svježim namirnicama ili jednostavno očistiti organizam i probati nešto novo
I znate što? Ne samo da su obroci zdravi, već vam za pripremu svih njih treba najviše par minuta
Radionica je sastavljena od 4 dijela u trajanju od 60-180 minuta
NAPOMENA: SVI OBROCI POGODNI SU ZA PRIPREMU SA OBIČNIM KUĆANSKIM APARATIMA
1) RADIONICA: PREZENTACIJA & SUPERFOOD DEGUSTACIJA - kratka PP prezentacija o hrani i namirnicama koje svakodnevno konzumiramo te upoznavanje s pravilima, načinom pripreme i osnovnim namirnicama iz kategorije sirove hrane te egustacija tzv. superhrane ( za popis kliknite na sliku ). Osim supernamirnica degustirat ćemo i neke od gotovih obroka koje u serijalu row food radionica pripremamo. Ovo je prilika da izaberete svoje najdraže sastojke :) Napomena: za polaznike superpopularna cijena u Žitnici - prah MACA
2)RADIONICA: DORUČAK - prvi obrok u danu neka bude svjež i ukusan
Upoznajte osnove pripremanja i namirnice kojima možete obogatiti svoj doručak. Pogledajte kako radi ChufaMix i naučite kako svakog jutra napraviti svježe i ukusno biljno mlijeko i kako od jednostavnih sastojaka pripremiti najvažniji obrok u danu u svega par minuta ( kliknite na sliku za program radionice )
3) RADIONICA: SVAKODNEVNI OBROCI ( RUČAK & VEČERA ) Fina hrana nije nužno da bude zahtjevna i dugo pripremana. Naučite kako pripremiti brz i zdrav obrok od juhe pa do konkretnog obroka. Radimo trenutno najatraktivnije recepte koji haraju raw-food blogovima a kad jednom naučite osnove - sve ostalo je šala.
4) SLATKO ZA KRAJ - međuobroci i deserti bez brašna, šećera, jaja, laktoze i glutena
Kad vas ulovi kriza oni su sve što vam treba, a svaki od njih dovoljno je kvalitetan da zamijeni bilo koji obrok u danu ili bude samo poslastica.
Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane |
|
|
|
|
|
|
|
|
( kliknite na naslov za više fotografija )
Stižu vam gosti? Lovi vas panika? Evo tri jednostavna, brza i izdašna recepta da nahranite ekipu
1) DOMAĆA PAŠTETA OD PILEĆIH JETRECA - idealan namaz za sve prilike, otmjen ako ga nosite kao poklon istovremeno izdašan za velika druženja
2) BRZI KUKURUZNI KRUH - bez kvasca i glutena, umiješan u par minuta, odličan kao podloga za paštetu
3) MAJONEZA BEZ JAJA - zdravija varijante nezaobilaznog dodatka paleo hamburgeru ili francuskoj salati
Održano: 28.12.2015. NOVI TERMIN FORMIRA SE U LJETNOJ SEZONI ILI PO PRIJAVI MINIMALNOG BROJA POLAZNIKA Minimalan broj polaznika: 6 Trajanje: 60 minuta
Preporučena donacija za udrugu: 100 kuna Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 70 kuna Članska školska cijena: 60 kn ( učenici i studenti članovi )
Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice |
|
|
|
|
|
|
|
|
( Kliknite na naslov za više fotografija )
Planirate posjetu? Darujte kvalitetan, zdrav i atraktivan poklon
Da pokloni ne moraju biti izvor veselja samo za primatelja već i za onog tko ih daruje uvjerite se na našoj radionici jestivih poklona na bazi tahinija odnosno paste od sezama.
Tahini je izuzetno ukusan izvor kalcija a koliko mu je široka primjena uvjerit ćete se na radionionici koja nudi niz jednostavnih ideja u varijanti svakodnevne primjene ili atraktivnih poklona
RADIMO:
1) DOMAĆI TAHINI - bazni namaz od sezama pogodan za brojna slatka i slana jela 2) TAHINI ČOKO NAMAZ - slatki dodatak uz jutarnje pahuljice, kao namaz na toast ili palačinke 3) TAHINI SUPERFOOD ŠALICA - red tahinija, red supernamirnica...originalna i atraktivna poslastica u varijanti poklona ili svakodnevnog deserta 4) SUPERFINI TAHINI KOLAČIĆI - superjednostavno i superfino 5) HRSKAVE TAHINI OKRUGLICE - opako dobre, uvaljane u hrskave heljdiće možda će vam postati najdraža poslastica 6) TAHINI MLIJEKO - bogatstvo kalcija u jednoj šalici
Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
Održano: 12.12.2015. NOVI TERMIN FORMIRA SE PO PRIJAVI MINIMALNOG BROJA POLAZNIKA Minimalan broj polaznika: 6 Trajanje: 90 minuta
Preporučena donacija za udrugu: 130 kuna Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 100 kuna Članska školska cijena: 80 kn ( učenici i studenti članovi )
Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice |
|
|
|
|
|
|
|
|
( za više fotografija kliknite na naslov )
Kraljica kolača u zdravijoj varijanti, bez brašna, šećera, laktoze i jaja ...i naravno - BEZ PEČENJA
Zašto slatke? Zato što su naprosto očaravajuće izrađene u mini oblicima kao rođendanski poklon ili zdravi mini zalogaj
RADIMO bazni nadjev s tri okusa i dvije različite podloge - tamnom i svijetlom
- Ultimativni 'Cheesecake' - osnovni nadjev za sve raw food torte
Iako se zove cheesecake u njemu nema sira a mogućnosti kombiniranja s voćem i aromama su neograničene ( radimo limetu )
- Čokoladna torta s voćem - ččččokoladaaa....njamaaa..tko će odoljeti?
s laganom kremom bez orašastih plodova
- Torta od karamela ili kave -što mislite koja vam je draža?
Održano:21.11. 2015. NOVI TERMIN FORMIRA SE PO PRIJAVI MINIMALNOG BROJA POLAZNIKA Minimalni broj polaznika: 6 Trajanje: 120 minuta
Preporučena donacija za udrugu: 140 kuna Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 110 kuna Članska školska cijena: 90 kn ( učenici i studenti članovi )
Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice |
|
|
|
|
|
|
|
|
( za više fotografija kliknite na naslov )
Dolje navedena ponuda kolača svojim je sastojcima idealna poslastica od jeseni pa sve do proljeća
RADIMO: 1) MINI TORTICE OD BATATA - slatki gomolj kojeg bez problema možemo jesti bez kuhanja, odličan je pripremljen na oba načina pa stoga radimo obje verzije - i kuhanu i sirovu
2) ĐUMBIROVE ŠTANGICE - brzi desertić koji niste sigurni da li više oduševljava ili zagrijava
3) JESENSKI TART - kruške i jabuke u hrskavoj kombinaciji sezonskih okusa
4) PJENA OD BATATA - brza i zdrava krema niskog GI, super za svakodnevne potrebe i krizna stanja Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
Održano: 26.10.2015.
NOVI SE TEMIN FORMIRA PO PRIJAVI MINIMALNOG BROJA POLAZNIKA ILI U NAREDNOM JESENSKOM TERMINU Minimalan broj polaznika: 6 Trajanje: 90 minuta
Preporučena donacija za udrugu: 130 kuna Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 100 kuna Članska školska cijena: 80 kn ( učenici i studenti članovi )
Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice
|
|
|
|
|
|
|
|
|
( kliknite na naslov za više fotografija )
Neki su izdašni, neki pomalo neobični no svima je zajedničko da su jednostavni i super fini
1) MUFFINI OD HELJDIĆA S TIKVICAMA + FROSTING od rogača (njama) - sočni muffini od kojih vam curi slina
2) KOLAČIĆI S KADULJOM - neobična i totalno super kombinacija (s preljevom)
3) TART S NADJEVOM OD SMOKAVA - još jedna neuobičajena kombinacija za podlogu, a sve zajedno bez orašastih plodova
4) DŽEM OD SEZONSKOG VOĆA - 5 minutni džem bez šećera, želina i kuhanja
odličan kao preljev, namaz ili nadjev za kolače a može se pripremiti od bilo kojeg voća u bilo koje doba godine
Od džema ćemo dodatno napraviti čokoladni NAMAZ - može poslužiti za palačinke ili kao nadjev za tart umjesto smokava
Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
Održano: 24.09. 2015. NOVI SE TERMIN FORMIRA PO PRIJAVI MINIMALNOG BROJA POLAZNIKA Minimalni broj polaznika: 6
Trajanje: 120 minuta
Preporučena donacija za udrugu: 130 kuna Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 100 kuna Članska školska cijena: 80 kn ( učenici i studenti članovi )
Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice
|
|
|
|
|
|
|
|
|
( kliknite na sliku za više fotografija )
Zdrave ljetne poslastice bez brašna, jaja, laktoze i šećera, gotove s pripremom u par minuta i spremne za upotrebu ravno iz zamrzivača. Spremite ih unaprijed i čitavo ste ljeto osigurali svoju dozu osvježenja bez grižnje savjesti.
RADIMO:
1) Voćnu bombu od naranče i manga - kombinacija okusa u mini izdanju za ljetna osvježenja
2) Pločice od maline i kokosa - iznenađujuće ukusan desert u svakom trenutku spreman za iznijeti na stol
3) Super sendvič od sladoleda - s kreativnim punjenjem, klinci ga naprosto obožavaju
Održano: 03.08. 2015. NOVI TERMIN FORMIRA SE U LJETNOJ SEZONI ILI PO PRIJAVI MINIMALNOG BROJA POLAZNIKA Minimalan broj polaznika: 6
Trajanje: 90 minuta
Preporučena donacija za udrugu: 110 kuna Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 80 kuna Članska školska cijena: 70 kn ( učenici i studenti članovi )
|
|
|
|
|
|
|
|
QUICHE LORRAINE - bez glutena |
TRAJANJE: 60 minuta Preporučena donacija za udrugu: 50 kuna Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 40 kuna Članska školska cijena: 30 kn ( učenici i studenti članovi )
TERMIN: po prijavi minimalnog broja učesnika MINIMALAN BROJ: 6 polaznika
U seriji tradicionalnih recepata QUICHE LORRAINE zasigurno je jedan od najpopularnijih.
Tradicionalan francuski recept savršen za velika druženja i pogodan za pripremu u svim sezonama. Vole ga sve generacije, bez iznimke ( osim vegetarijanaca no i za to ima lijeka :)
Možete ga smrznuti ili pripremiti dan ranije pa ispeći kada je potrebno, možete ga podgrijati drugi dan ili jednostavn pojesti hladnog a kad ga vrućeg iznesete na stol možete gledati kako nestaje sve do posljednjeg komadića jer pravi je quiche za prste polizati - izdašan, ukusan i zasitan. Prava party hrana.
Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice |
|
|
|
|
|
|
|
SPATZLE - klasične i bez glutena |
TRAJANJE: 90 minuta
Preporučena donacija za udrugu: 50 kuna Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 40 kuna Članska školska cijena: 30 kn ( učenici i studenti članovi )
TERMIN: po prijavi minimalnog broja učesnika MINIMALAN BROJ: 6 učesnika
Tradicionalan njemački recept s kojim u petnaestak minuta napravite jednostavan ručak ili izdašnu brzinsku večeru.
Obzirom da spada u kategoriju tjestenine bit će omiljen obrok vaših mališana, a kako se radi samo od dva sastojka -jaja i brašna- u svakom je trenutku pogodan za pripremu, zato skuhajte spatzle i zauvijek zaboravite brigu o tome što ćete danas kuhati ;)
Radimo dvije vrste i dva nadjeva: -klasične s preljevom od luka i bezglutenske s umakom od žalfije i plavog sira
Prijava na: mojmedenjak@gmail.com |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ova bi se radionica u osnovi morala zvati 'MALENA SJEMENKA-VELIKI POTENCIJAL', zašto je tako kliknite na naslov i pročitajte
Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
PRIPREMAMO:
- Voćni CHIA parfe
- Bezglutenske chia tortilje sa svježim voćem
Preporučena donacija za udrugu: 40 kuna Članovi udruge te učenici/studenti koji nisu članovi: 30 kuna Članska školska cijena: 25 kn ( učenici i studenti članovi )
Novi termin se formira po prijavi minimalnog broja polaznika Minimalan broj polaznika: 5
Prijave na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TRAJANJE: 120 minuta PREPORUČENA DONACIJA ZA UDRUGU: 150 kn ( za članove 130 kn ) TERMIN: po prijavi minimalnog broja učesnika MINIMALAN BROJ: 5 učesnika
Prijava na: mojmedenjak@gmail.com
Naučite kakao zarolati klasičan sushi i sushi maki, ponesite kući svoj rad i podijelite s obitelji ili prijateljima
Poklon svakom sudioniku: -podloga za motanje + štapići
Voditeljica: Dorotea Solomun |
|
|
|
|
|
|
|
|
TRAJANJE: 2 sata PREPORUČENA DONACIJA ZA UDRUGU: 150 kn ( članovi udruge 130, studenti i učenici 100 kn ) TERMIN: po prijavi minimalnog broja učesnika MINIMALNO: 5 učesnika
Voditelj: Dorotea Solomun, voditeljica prehrane po principima prirodne kuhinje i makrobiotike
Prijave na: mojmedenjak@gmail.com
Doručak bi trebao imati prioritet u odnosu na sve ostale obroke. Nutritivno kvalitetan doručak stabilizira razinu šećera u krvi, poboljšava koncentraciju i pamćenje, čini nas opuštenijima.
Kvalitetan se doručak sastoji od složenih ugljikohidrata (cjelovitih žitarica ili njihovih proizvoda), kvalitetnih masnoća (sjemenki i orašastih plodova), bjelančevina i kvalitetnih tekućina.
U današnjoj radionici – Slatki doručak, želimo vam približiti ovaj zaista važan obrok koji sa razlogom nosi epitet najvažnijeg obroka u danu.
Često smo svjedoci preskakanja doručka, ponekad zbog manjka vremena ili zbog činjenice da jednostavno nismo gladni. No, bez doručka ne možemo normalno funkcionirati, raditi, koncentrirati se.
Neki od nas će tvrditi da mogu...ali, mogu li dugoročno?
Dorotea Solomun pripremila je radionicu na kojoj ćete naučiti pripremati fini zdravi slatki doručak, bez korištenja rafiniranih šećera, dok je dipl. ing. nutricionizma Irena Nedeljković, vlasnica Savjetovalista za nutricionizam i zdravu prehranu (NUTIRENA), pripremila tablice nutritivnih vrijednosti za hranu koju ćemo na radionici pripremati.
Dobrodošli! |
|
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|